ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чутово силовики відібрали посвідчення у журналіста і погрожували прибити йому на лоб

17.04.2014, 14:15

12 квітня міліціонери перешкоджали роботі журналіста Обозревателя та NEWSru.ua Родіона Шовкошитного у селі Чутово на межі Полтавської та Харківської областей. Про це він розповів ІМІ.

Журналіст приїхав туди, бо взнав, що там затримали активістів. Він підійшов до міліціонерів, показавши журналістське посвідчення, і попросив розповісти, що відбувається, проте силовики відразу агресивно себе почали поводити.

“Ми приїхали, бо взнали, що там затримали активістів. Я поставив машину, дістав посвідчення преси і пішов дивитися, що там відбувається. Коли підійшов до людей, які в асфальт обличчям лежали, біля них стояли міліціонери, один з них мене відштовхнув, причому сказав: "Пішов геть звідси!". Він був без погонів, якихось розпізнавальних знаків, але видно було, що у нього екіпірування міліцейське”, - розповів журналіст.

На вимогу представитися і пояснити, чого його штовхнули, міліціонер “мене матом послав куди подалі”.

“І тут за нього заступився, наскільки я розумію, співробітник "Сокола" в чорній екіпіровці і пісочному бронежилеті, в касці, теж без розпізнавальних знаків. Він штовхнув мене в груди, сказав: “Пішов геть звідси. Тобі що незрозуміло сказано”. Я також попросив преставитися, але він сказав, що “я тобі його зараз на лоб приб'ю (посвідчення ред.), пішов геть”, - розповів Шовкошитний.

Також у Шовкошитного міліціонер забрав його посвідчення, але йому його повернули, коли журналіст залишив територію.

Залагодив ситуацію депутат від “Свободи” Юрій Бублик, який покликав журналіста і розповів, що там відбувається.

Нагадаємо, в інтернеті з’явилася інформація, що на Чутівському посту ДАІ хтось затримує людей, які прямують до Харкова. Згодом стало відомо, що там було багато озброєних співробітників міліції.

На сайті МВС України повідомили, що 12 квітня в селі Чутовому правоохоронці зупинили «колону» з чотирьох мікроавтобусів та восьми автомобілів з «переважно молодими чоловіками», які перевозили небезпечні речовини.

Liked the article?
Help us be even more cool!