ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чорногорії сотні людей вийшли на протести через напад на журналістку

10.05.2018, 10:15
Фото - Радіо Свобода

У Подгориці (Чорногорія) 9 травня сотні людей вийшли на вулиці міста на знак протесту проти нападу на відому в країні антикорупційну журналістку Оліверу Лакіч, повідомляє Радіо Свобода.

Демонстранти вийшли на вулицю з банерами “Ні насильству”, “За життя без страху” і закликали владу знайти й покарати нападників, які ввечері 8 травня вистрелили в Оліверу Лакіч, яка працює в незалежному виданні Vijesti. Лакіч із пораненням у ногу шпиталізована, вона перебуває в стабільному стані. Напад стався біля будинку, де живе журналістка.

Лакіч пише про підозрілі бізнес-схеми, до яких, імовірно, причетні керівники держави та їхні родини.

Владну Демократичну партію соціалістів Чорногорії вже давно звинувачують у корупційних і злочинних зв'язках, які в партії заперечують.

Це не перший випадок фізичного нападу на Лакіч. У 2012 році журналістку жорстоко побили на цьому ж місці – навпроти її квартири. Вона змогла впізнати нападників, яких пізніше заарештувала поліція.

Генеральний директор компанії Vijesti Зелько Іванович заявив, що загалом на журналістів і офіси видання сталося 25 нападів. Видання відоме своєю незалежною і критичною журналістикою.

США та Євросоюз висловили стурбованість з приводу нападу на Лакіч.

Liked the article?
Help us be even more cool!