ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернівцях з телеканалу ТВА звільнилася журналістка, яка відмовилась робити «джинсу» про "регіонала"

23.10.2012, 05:05

У Чернівцях журналіст місцевого телеканалу ТВА Емма Антонюк звільнилася з роботи через свою незгоду з ситуацією на телеканалі і тому, що не змогла робити «замовні» сюжети про кандидата в нардепи від Партії регіонів, секретаря міськради Віталія Михайлішина. Про це вона заявила 23 жовтня 2012 року на прес-конференції, повідомляє ZIK.

«Я звільнилася, бо мені соромно, і це треба було зробити раніше. Я постала перед вибором: або не зможу далі дивитися у вічі сусідам і друзям, або йти з улюбленої роботи. Тим, хто просто дивиться телевізор і не знає всіх подробиць скажу, що у Чернівцях майже померла журналістика. Я писала «джинсу», робила сюжети, знаючи, що це за гроші, і ставила в них Михайлішина. Це робив майже кожен журналіст, який писав про виставку бісеру чи сесію міської ради. Але прийшов момент, коли не витримала», - сказала Антонюк.

Журналістка також розповіла, як зараз готуються теленовини:

«У Михайлішина є команда піарників, які відстежують кожне слово, яке йде в ефір чи в газету. Є певні тонкощі, як зробити свого кандидата привабливішим. Наприклад, не називати його “регіоналом”, бо у Західній Україні не варто позиціонуватися “регіоналом”, не називати секретарем міської ради, а лише господарником, управлінцем і так далі. Існує багато маніпуляцій і методів показати кращим цього «дядю», який насправді є чистим аркушем. Насправді він є вигаданим персонажем. Коли хтось за нього голосуватиме, навіть не буде знати, хто він насправді. Так і я, готуючи сюжети, не знала про нього нічого – це лише маніпуляції та піар-ходи», - зазначила журналістка.

Директор телекомпанії ТВА Василь Забродський у коментарі «Телекритиці» заперечив слова журналістки. Він наголошує, що Емма Антонюк стажувалася в телекомпанії і не робила жодного матеріалу про Віталія Михайлішина. Також він заперечує інформацію про те, що журналісти ТВА робили «джинсові сюжети».
«У неї (Емми Антонюк. - ТК) був один матеріал з дня міста, який вона робила про виставку хліба. Туди підійшов в. о. міського голови та секретар місцевої ради Віталій Михайлішин. Це було у неї в сюжеті. Більше нічого вона про нього не робила. Це брехня. Певно, вона захворіла і з нею щось трапилось. Бо як можна було в один день перемінити своє ставлення, продати своїх колег, вийти на люди і нести таку дурню?», - сказав Забродський.

Директор ТВА назвав заяву журналістки самопіаром та запевнив, що не планує подавати до суду на Емму Антонюк щодо спростування її слів, однак при цьому він досить зневажливо висловився про дівчину: «Для чого мені подавати до суду? Хто вона така? Вона - порожнє місце, плювок під моєю п'ятою. Її в Чернівцях ніхто на роботу не візьме. Вона емігрує. Вона отримала грант, щоб поїхати за кордон, а зараз підібрала зручний час для піару».

Нагадаємо, це вже четвертий випадок звільнення журналістів через цензуру за цю виборчу кампанію. Так, через небажання обслуговувати Партію регіонів, 9 серпня звільнились журналісти Ольга Годовенко та Ольга Комарова з телеканалу “МИГ” (місто Южне, Одеська область). А 17 серпня з телеканалу СТБ звільнилась відома журналістка Наталія Соколенко.

Згідно моніторингу, який проводить Інститут масової інформації, у вересні 2012 р. кількість прихованої політичної реклами у медіа — "джинси" — збільшилась у 37 разів.

Liked the article?
Help us be even more cool!