ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернівцях журналісти вшанували пам’ять Гонгадзе та загиблих колег

16.09.2016, 15:10

У Чернівцях журналісти вшанували на Центральній площі міста пам’ять вбитого засновника “Української правди” Георгія Гонгадзе, повідомляє БукІнфо.

Участь у заході взяли близько сотні людей. Зокрема, були присутні журналісти регіональних видань та студенти кафедри “Журналістика” Чернівецького національного університету. Останні продемонстрували інсталяції, метою яких було нагадати самим же медійникам про основні ідеї журналістики.

До колег-журналістів звернулися шеф-редактор газети “Час” Петро Кобевко, який у своїй промові наголосив, що держава й далі не опікується захистом журналістів.

“Я би дуже не хотів, щоби нашими іменами та іменами померлих журналістів називали вулиці. Краще би журналісти жили, робили репортажі, робили те, що вони повинні робити. Але на жаль, за цей рік знову були смерті. Ви розумієте, що нині професія журналіста стала більш небезпечною, ніж професія шахтаря, пілота чи воїнів. Їх убивають скрізь і всюди. Я думаю, що держава не має ніякої програми із захисту журналістів. І, здається, не хоче мати” - сказав він.

Голова Чернівецького обласного осередку Незалежної медіа-профспілки України Вадим Пелех під час акції виступив на захист колективу волинської газети “Вільним шляхом”, яка намагається роздержавитись.

“Два роки після Революції гідності журналісти виходять на всеукраїнський страйк місцева влада виходить проти приватизації районної газети “Вільним шляхом”. Чернівці теж пройшли через роздержавлення. Ми бачимо, на який спротив ми наражаємося своїми діями. Коли профспілка почала допомагати, зокрема, колективу газети “Чернівці”, ми почули звинувачення у свій бік, ніби ми претендуємо на щось від цієї приватизації. Бачимо, та сама ситуація на Волині - виламують двері в редакції, не пускають журналістів. Звичайно, ми повинні солідаризуватися. Наші дії і наші слова повинні йти на захист колег і на захист самих себе”, - сказав Пелех.

Присутні на площі вшанували пам’ять Георгія Гонгадзе та всіх вбитих журналістів хвилиною мовчання.

Liked the article?
Help us be even more cool!