ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернівцях журналісти протестували проти законопроекту про наклеп

27.09.2012, 01:13
Сьогодні, 27 вересня,  у Чернівцях більше сотні місцевих журналістів вийшли на акцію протесту проти законопроекту про наклеп. Пікет відбувся під стінами міськради, повідомляє “Молодий Буковинець”.

 

На захист свободи слова стали працівники обласних та загальнонаціональних телеканалів, місцевих газет, інтернет-ЗМІ, блогери, майбутні журналісти – студенти кафедри журналістики Чернівецького національного університету, політологи та прості чернівчани.

Учасники висловили різкий протест проти «закручування гайок» та штовхання країни до диктатури.

«Якщо законопроект знову намагатимуться проштовхнути через Верховну Раду після виборів, то ті, хто голосував за нього, зможуть з'явитися у ЗМІ тільки у некрологах», - заявив один з організаторів пікету, редактор газети «Час» Петро Кобевко.

Нагадаємо, Національна спілка журналістів України, Комісія з журналістської етики, Незалежна медіа-профспілка України закликали журналістську спільноту, громадські об'єднання виступити разом з вимогою відхилити законопроект №11013, який повертає в Україну кримінальну відповідальність за наклеп.

20 вересня луцькі журналісти вийшли до стін Волинської облдержадміністрації з вимогою не вводити кримінальну відповідальність за наклеп. Також журналісти прийняли рішення на знак протесту не відвідувати і не висвітлювати заходи, організовані органами державної влади у Луцьку.

25 вересня стартувала Всеукраїнська акція протесту "Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп" проти ухвалення закону, що передбачає введення адміністративної і кримінальної відповідальності за наклеп.

25 вересня журналісти м.Кіровограда та області підтримали резолюцію, в якій закликали президента України Віктора Януковича і спікера Верховної Ради Володимира Литвина не допустити прийняття законопроекту, яким повертається кримінальна відповідальність за наклеп.

У Чернівцях журналісти протестували проти законопроекту про наклеп

У Чернівцях журналісти протестували проти законопроекту про наклеп

У Чернівцях журналісти протестували проти законопроекту про наклеп

 
Liked the article?
Help us be even more cool!