ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернігові СБУ викрила адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах

23.02.2018, 10:45
Фото - СБУ

У Чернігові співробітники Служби безпеки України викрили адміністратора антиукраїнських груп в російських соцмережах, який, зокрема, закликав до повалення державної влади в Україні. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Правоохоронці встановили, що місцевий мешканець створив у соцмережах низку акаунтів, через які здійснював адміністрування та модерування антиукраїнських спільнот. За попередньою інформацією, до створених ним інтернет-об’єднань входило понад двадцять тисяч учасників.

Згідно з інформацією, зловмисник розміщував на сторінках матеріали із закликами до повалення конституційного ладу та державної влади, популяризував діяльність терористичних організацій “ЛНР/ДНР”, поширював інформацію для дискредитації Збройних сил України.

Під час обшуку за місцем проживання адміністратора співробітники спецслужби вилучили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами здійснення антиукраїнської діяльності.

Слідчими СБУ в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за ст. 109 Кримінального кодексу України. Перевіряється інформація щодо зв’язків агітатора з представниками російських спецслужб та бойовиками незаконних збройних формувань так званих “ЛНР/ДНР”. Вирішується питання про оголошення чоловіку підозри у скоєнні зазначеного злочину. Тривають невідкладні слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!