ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чернігові відкрилася XR-виставка про протидію російській пропаганді

06.11.2023, 12:01
Павло Пущенко
Фото – Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені Софії та Олександра Русових
Фото – Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені Софії та Олександра Русових

У Чернігівській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Софії та Олександра Русових відкрилася XR-виставка “Справжні причини війни, або Як працює російська пропаганда”.

Про це представнику ІМІ в Чернігівській області повідомила завідувачка відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів бібліотеки Олена Попович.

За її словами, на виставці представлено 30 плакатів, які були створені з використанням штучного інтелекту. 

“Цю унікальну інноваційну виставку розроблено спеціально задля протидії російській пропаганді з метою підвищення рівня обізнаності й медіаграмотності в суспільстві. Вона докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди, розвінчує відомі фейки та маніпуляції, що роками працюють проти України, і головне – показує, до чого це може призвести, на прикладах війни. Виставка поєднує знайомий усім формат постерів з новітніми технологіями. Тридцять плакатів, представлених тут, були створені з використанням штучного інтелекту шляхом аналізу великого масиву даних на задану тему”, – розповіла вона.

Завдяки застосунку в телефоні відвідувачі виставки зможуть подивитися, як “оживають” постери. Якщо ж смартфон не підтримує функцію доповненої реальності, то в застосунку доступні фото, відео й тексти, які пояснюють, що зашифровано під тією чи іншою ілюстрацією.

Виставку організовано в межах Глобального тижня інформаційної та медійної грамотності. Цьогоріч його співорганізаторами виступають ЮНЕСКО та уряд Хашимітського Королівства Йорданія. Тема 2023 року – “Медійна та інформаційна грамотність у цифровому просторі”.

 
 
Фото Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Софії та Олександра Русових
 
Liked the article?
Help us be even more cool!