ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах розгромили редакцію "Молоді Черкащини" через статтю про Тулуба

07.08.2014, 22:43

7 серпня у Черкасах невідомі розгромили редакцію газети “Молодь Черкащини”. В редакції переконані, що таким чином деякі радикальні сили відреагували на публікацію 6 серпня в газеті статті про колишнього очільника області Сергія Тулуба під назвою “Прокуратура області: у нашій справі головне “прокукурікати”, а сонце може й не сходити”, повідомляє ”Нова доба”.

Як розповіла головний редактор видання Ольга Лактіонова, інцидент стався о третій годині дня. “Прийшло осіб 15 з балончиками, яйцями, зеленкою, погрожували відповідальному секретарю редакції і пішли. Мене не було, я була на діловій зустрічі в місті. Коли я про це дізналася, викликала міліцію, яка зараз працює в офісі”, - сказала вона, додавши, що приходили, як чоловіки, так і жінки середнього віку.

“Їх прихід був спровокований останнім номером “Молоді Черкащини”, який вийшов зі статтею, з журналістським розслідуванням нашого позаштатного журналіста Леоніда Томенка про хід розслідування кримінальної справи, порушеної відносно Сергія Борисовича Тулуба. Матеріал оснований на запитах наших до правоохоронних органів, наш візит на судове засідання, коли слухалась справа. Тобто, весь матеріал підкріплений офіційними коментарями правоохоронців. Ці люди, які псували майно, вони говорили саме про цю статтю”, - розповіла Лактіонова. Також вона додала, що газета є комерційною, а не державною.

Головред викликала міліцію, приїхала оперативна група. Також про напад було повідомлено НСЖУ, СБУ, органам прокуратури.

За словами головреда, техніка залишилась неушкодженою, яйця кидали у стіни, вікна. Також ніхто фізично не постраждав.

“Нам були закиди, що ми захищаємо Тулуба. Ну почитайте сттатю, якщо є інші розслідування, статті - друкуйте. Журналіст провів своє розслідування і його опублікував”, - сказала вона.

За словами відповідального секретаря «Молоді Черкащини» Олега Кукси, невідомі не назвали себе і не вказали, яку політичну силу чи організацію представляють, але залишили на стінах характерні «підписи» Правого Сектору.

“Вони прямо з порогу заявили: “Чому ви таке пишете? Як ви можете таке писати, адже це бандит?!”. Я говорив із ними дуже спокійно, можливо, саме тому пошкодження були мінімальними. Слава Богу, щодо мене не застосували фізичну силу, не постраждала і техніка. Порозбивали лише яйця, порозливали зеленку, в одній з офісних кімнат порозкидали газети. Таке собі хуліганство. Із собою прихопили дзеркало. Напевно на пам’ять, бо воно було в рамі, на якій написано “Партія регіонів”, - розповів Кукса.

Як повідомляє видання, 7 серпня на прес-конференції очільниця громадської організації “БлокПост” Оксана Циганок розповіла про акцію, яку провели вони разом з Правим сектором. У відповідь на публікацію газети «Молодь Черкащини» «Прокуратура області: у нашій справі головне «прокукурікати», а сонце може й не сходити» активісти навідалися до редакції в гості.

На знак протесту вони розбили там декілька курячих яєць, розлили зеленку та розкидали туалетний папір.

Liked the article?
Help us be even more cool!