ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах поліція затримала оператора філії НСТУ, що знімав бійку на матчі (оновлено)

24.05.2018, 11:13
Фото - скріншот з відео ГУНП в Черкаській області

19 травня в Черкасах поліція затримала телеоператора ПАТ “НСТУ” “Черкаська регіональна дирекція” Сергія Єфімова, який знімав бійку між футбольними уболівальниками та поліцейськими на Центральному стадіоні міста.

Як повідомили ІМІ в ПАТ “НСТУ” “Черкаська регіональна дирекція”, Сергій Єфімов був у складі чергової групи і виконував редакційне завдання.

“Коли сталася сутичка між вболівальниками та поліцією, він виконував редакційне завдання - прибув на місце події та розпочав відеозйомку. Тілесних ушкоджень від працівників поліції та вболівальників Сергій Єфімов не отримав”, - повідомили у філії.

Водночас, зауважили на каналі, жодних кримінальних проваджень за фактом затримання телеоператора філії не відкрито.

Як повідомив “Суспільному. Детектор медіа” менеджер Черкаської філії НСТУ Євген Старинець, оператор Сергій Єфімов просив не робити з цього проблем, бо не бачить нічого серйозного. За словами менеджера, під час редакційного завдання він не мав при собі журналістського посвідчення та знімав на власну камеру.

“Це була субота, 19 травня, він був черговим у телерадіокомпанії, маємо наказ на нього. З “Бюро  новин” зателефонували Сергію і попросили піти на зйомки на матч футбольного клубу обласного центру “Черкаський Дніпро” проти “Сум”, де починалася бійка.  Сергій Єфімов лише тиждень, як працює у нас. Він не знав, що треба при собі мати журналістське посвідчення, пішов на стадіон зі своєю камерою. Не хотів повертатися на роботу за камерою телеканалу. Правоохоронці під час бійки подумали, що Сергій безпосередньо для себе знімає”, – сказав Євген Старинець.

Менеджер додав, що запитував Сергія Єфімова, чому той не зателефонував на філію і відразу не сказав про затримання. “Ми з’ясували б усі питання, показали його посвідчення, щоб не сидів годину в поліції”, – сказав  Євген Старинець. Оператор запевнив керівника, що не бачив у цьому проблеми, через деякий час його відпустили і вибачилися, визнали провину, що затримали журналіста.

“Він професійний оператор, працював на інший телеканал, ми його переманили на філію. Сергій гарячий у роботі, не захотів знімати, як усі, з відстані, і пішов у гущу подій. Бійку знімали десятки операторів з відстані, та затримали лише Сергія”, – зазначив керівник філії.

За словами менеджера, у сюжет під назвою “Черкаський Дніпро” втратив шанси залишитись у першій лізі чемпіонату" входить нарізка відео інших операторів, кадри з гущі подій Сергія Єфімова, на жаль, вийшли неякісними.

Як повідомляв ІМІ, у Черкасах 19 травня журналістці-фрілансерці Марії Голуб, яка знімала для телеканалу “112 Україна”, перешкоджали вести зйомку поліцейський та представник стадіону, де відбувався футбольний матч. Інцидент стався, коли вона знімала на Центральному стадіоні міста бійку між футбольними вболівальниками та поліцейськими.

Liked the article?
Help us be even more cool!