ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах журналістів попросили залишити нараду, на якій виступав Тігіпко

21.04.2012, 22:13
У Черкасах 20 квітня під час обласної наради за участі віце-прем`єр-міністра України та міністра соціальної політики України Сергія Тігіпка, журналістів попросили залишити приміщення. Про це «Телекритиці» повідомили самі журналісти, які намагалися потрапити на засідання.
Як розповів відповідальний редактор черкаського інтернет-сайту «Прочерк» Назарій Вівчарик, у Черкасах відбулася нарада щодо виконання соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича. Окрім Тігіпка, участь у ній взяли представники місцевої влади. Після наради для журналістів була запланована прес-конференція.

На нараду прийшли власкори українських ЗМІ та київські журналісти. Зокрема, висвітлювати засідання планувало інформагентство «Українські новини», «Газета по-українськи», місцеві телеканали «Рось» та «Вікка», обласне радіо «Рось» та ряд інтернет-видань.

Як зазначила у своєму блозі журналістка «НародUA» Вікторія Кобиляцька, перед початком наради журналістів просили залишити приміщення за 15 хвилин по відкриттю засідання. «Представники прес-служби губернатора Черкащини Сергія Тулуба зустрічали журналістів у холі і наполягали на тому, щоб у обумовлений час вони вийшли за двері зали засідань. При цьому вони відмовилися пояснити, чию вказівку виконують», - додав Назарій Вівчарик.

На початок прес-конференції журналісти очікували протягом години у холі. Розпочалася вона, як зазначає Вікторія Кобиляцька, із вибачень начальника управління інформаційної політики Черкаської облдержадміністрації Тетяни Очеретяної за те, що один із журналістів ненароком перевернув на папери Тігіпка склянку з водою.

«Ми щиро вітаємо вас, Сергію Леонідовичу! Я думаю, ваші колеги теж щиро раді бачити вас, і ви не будете ображатися за вилиту воду. Це вийшло ненароком. І хотілося б все-таки подякувати вам за те, перш за все, що ви розумієте роль журналіста в суспільстві і неодноразово на цьому наголошували. Дякуючи саме роботі цих людей, які присутні, в тому числі, тут у залі, ми можемо долати пороки нашого суспільства», - сказала Очеретяна.

Коли кореспонденти запитали у Тігіпка, з яких причин їх вивели із зали, він відповів: «А хіба журналістів не було? Я готовий усе повторити». Після цього він озвучив журналістам тези, з якими, за його словами, виступав під час наради.

У коментарях ТК щодо причин такого прохання до журналістів Тетяна Очеретяна зазначила, що саме з`ясовувує їх, оскільки перебуває на лікарняному і безпосередньо присутня була лише під час прес-конференції. «Я думаю, це суто непорозуміння з організаційних причин. Нарада проходила у відкритому форматі. Очевидно, хтось із представників прес-служби щось неправильно зрозумів і виникла така неприємна колізія», - сказала вона. І пообіцяла: «Будемо з`ясовувати».
 
Фото "Телекритики"

 
Liked the article?
Help us be even more cool!