ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Черкасах журналісти звернули увагу на те, що замовники вбивства Гонгадзе досі не названі

16.09.2016, 15:31

Сьогодні у Черкасах на Соборній площі журналісти місцевих ЗМІ вшанували пам'ять Георгія Гонгадзе та всіх колег, які загинули, виконуючи свої професійні обов’язки, повідомляє Прочерк.

“16 вересня 16 років тому зник відомий український журналіст Георгій Гонгадзе. Пізніше його обезглавлене тіло знайшли у Таращанському лісі. І хоч смерть Гії, зрештою призвела до зміни влади в Україні і вбивць журналіста упіймали і засудили, але імена замовників злочину досі не названі”, - звернувся до присутніх від імені і за дорученням Національної спілки журналістів України координатор акції, журналіст газети “Черкаський край” Володимир Лимаренко-Полянський.

За словами Володимира, в цьому жахливому списку є і черкащани: Ігор Грушецький, Микола Ракшанов, Василь Сергієнко.

Також Володимир Лимаренко-Полянський додав, що у реєстрі країн, небезпечних для журналістів, Україна опинилась на третьому місці після Сирії і Палестини.

Журналіст черкаської незалежної газети “Фактор” Вадим Комаров наголосив: “Владі не цікаво розслідувати справи тиску на журналістів. Сама система не бажає відкривати правду людям. І дай Бог, щоб журналісти не ставали ціллю злочинців”.

Редактор газети “Черкаський край” Тетяна Калиновська розповіла, для чого журналісти кожного року проводять цю акцію. “Кожного року ми в цей день збираємось разом, щоб привернути увагу до проблем журналістики в Україні. Це акція не політична, це акція професійної солідарності журналістів”, - наголосила вона.

Також вона поділилась розчаруванням, що цю акцію не надто активно підтримали представники влади, хоча депутати облради були запрошені.

Відтак, підтримали журналістів лише колишній нардеп Леонід Даценко, депутати облради Вадим Гайович та Валентина Коваленко.

Liked the article?
Help us be even more cool!