ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чечні вчителів зобов'язали писати схвальні коментарі під постами Кадирова

12.09.2022, 15:15
Фото – News.leportale.com / Українська правда
Фото – News.leportale.com / Українська правда

У Чечні вчителів залучили до написання схвальних коментарів під постами глави республіки Рамзана Кадирова. Це сталося після зауваження регіонального очільника про те, що “зникла активність у соцмережах”, повідомляє Кавказ.Реалії з посиланням на джерела в системі освіти республіки.

“Нам необхідно актуалізувати надані вами списки співробітників. Відповідного листа вже скеровано. У багатьох залучено не всіх працівників. Є випадки, коли нікнейми в Instagram та id-адреси в Telegram дублюються”, – цитує видання одне з повідомлень, що пересилаються.

Завуч в одній зі шкіл у Грозненському районі в розмові з редакцією повідомив, що всіх працівників зобов'язали до 19 вересня створити акаунти в інстаграмі та телеграмі й заповнити електронну форму. Після чого необхідно залишати “реакції", писати коментарі та складати звіти для районних відділів освіти.

Про відповідні доручення повідомив редакції і співробітник однієї із силових структур МВС республіки. За його словами, “бути активними в соцмережах” доручено всім працівникам підрозділу ще кілька місяців тому.

Видання нагадує, що в Чечні звернули увагу на “байдужих” мешканців, які не демонструють лояльності режиму і водночас не виступають проти. Рамзан Кадиров назвав цю категорію “найнебезпечнішою”. Найчастіше йдеться про молодь. Опитані Кавказ.Реалії правозахисники вказують, що в такий спосіб Кадиров зміцнює режим особистої влади в республіці.

Про примус до “патріотичної діяльності в інтернеті” повідомляли джерела видання в кількох бюджетних структурах Чечні. Співрозмовники розповіли про вимоги керівництва бути активнішими в соцмережах та писати позитивні коментарі під негативними новинами про республіку. За даними джерела з міндруку, Дудаєв зустрічався з редакціями деяких видань і говорив про необхідність просувати в соцмережах “позитивний порядок денний Чечні”. Такі самі вимоги отримали співробітники інших відомств.

Liked the article?
Help us be even more cool!