ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чечні незалежного журналіста засудили до 3 років ув’язнення

08.09.2016, 12:16

Суд у Чечні засудив до трьох років позбавлення волі незалежного журналіста Жалауді Герієва за звинуваченнями у зберіганні наркотиків. Про це повідомила 7 вересня міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch, повідомляє Радіо Свобода.

23-річний Герієв співпрацював з інтернет-виданням “Кавказький вузол”, систематично публікував матеріали про порушення прав людини у Чечні. Головний редактор “Кавказького вузла” Григорій Шведов заявив правозахисникам, що справа Герієва сфабрикована.

Програмний директор Human Rights Watch у Росії Тетяна Локшина також вважає, що влада мстить журналісту за його професійну діяльність.

Правозахисники заявили, що напередодні прямих виборів голови Чечні, які заплановані на 18 вересня, керівник республіки “Рамзан Кадиров проводить курс на викорінення будь-яких проявів інакомислення і формування режиму особистої тиранії”.

Жалауді Герієва затримали у Чечні 16 квітня, коли він їхав з Курчалоя у Грозний. За його словами, троє озброєних чоловіків зняли його з маршрутного таксі, вдарили голові і затягли у свою машину. Потім відвезли у ліс, де били, катували, погрожували, стверджуючи, що він хотів виїхати, щоб приєднатися до угруповання “Ісламська держава”. Потім, відібравши всі особисті речі, журналіста відвезли на цвинтар на околиці Курчалоя. За версією слідства, саме там його затримали з марихуаною у рюкзаку, після чого він зізнався у зберіганні наркотиків.

У суді журналіст відмовився від свідчень, заявивши, що дав їх під тиском. Однак суд це до уваги не взяв.

Досі справу Герієва не розголошувати через прохання його родини, яка боялася посилення переслідувань.

Human Rights Watch закликає російську владу забезпечити негайний перегляд справи Герієва і припинити репресії в Чечні.

Liked the article?
Help us be even more cool!