ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Чечні напали на журналістку "Нової газети"

07.02.2020, 14:36
Фото – фейсбук Олени Мілашиної
Фото – фейсбук Олени Мілашиної

У Грозному (Чечня) 6 лютого напали на журналістку “Новой газеты” Олену Мілашину. Про це повідомляється на  сайті видання.

Група невідомих чоловіків та жінок напала о 23:20 біля входу в готель “Континент” на Олену Мілашину та адвокатку Марину Дубровіну. Нападники штовхали їх, повалили на підлогу і били по голові та животу. Свої дії нападники знімали на камеру.

У травмпункті у Мілашиної зафіксували садна на обличчі та забій м'яких тканин, а оглядати Марину Дубровіну нейрохірург відмовився: “Я вас на відстані оглянув, усе у вас гаразд, усе заживе, бувайте здорові”, – цитувала його журналістка.

Мілашіна і Дубровіна прибули до Грозного на суд у справі Іслама Нуханова. Це блогер, який зняв і виклав на ютубі відеоролик про селище в центрі Грозного, де, як стверджується, живуть родичі й найближче оточення очільника регіону Рамзана Кадирова. Блогера звинувачують у зберіганні зброї.

Як пише видання, метою нападу було залякати Мілашину і Дубровіну та перешкодити їм виконувати їхні прямі професійні обов'язки. 

Журналістка оприлюднила у фейсбуці копії заяви про напад, поданої до правоохоронних органів Чечні. У заяві вона вказала, що пов’язує напад зі своєю професійною діяльністю, повідомляє Радіо Свобода.

Liked the article?
Help us be even more cool!