ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Британії закликають зробити соцмережі відповідальними за контент

13.12.2017, 11:08
Фото - mobilemarketing.com.ua

Незалежний Комітет зі стандартів державного життя, який надає поради очільнику британського уряду щодо питань етики і норм поведінки, звернувся до прем’єрки Терези Мей із проханням протягом року ухвалити закон, який має перекласти на соціальні мережі юридичну відповідальність за незаконний контент. Про це повідомляє “Главком” з посиланням на британське видання The Guardian.

Інший закон має ввести покарання за залякування кандидатів у депутати під час виборів.

Рекомендації незалежного комітету також говорять про необхідність для Facebook та Google швидко знімати відповідний контент, який має на меті залякувати можливих кандидатів у члени Палати громад. Тим часом національна поліція має провести відповідні тренування, які б гарантували можливість проведення розслідувань злочинів і правопорушень, які здійснюються за допомогою соціальних мереж.

Також Комітет зі стандартів державного життя зазначив, що Facebook, Twitter і Google мають брати на себе більше відповідальності за незаконні матеріали, оскільки ці ресурси відіграють роль у формуванні того, що користувачі мережі бачать.

Відповідно до стандартів ЄС, на сьогодні соціальні мережі не є відповідальними за контент, оскільки, перш за все, розглядаються як місце для зберігання інформації. Однак вихід Великої Британії із ЄС дозволить офіційному Лондону посилити відповідні вимоги до наповнення сайтів соціальних мереж. Висновки про те, що Facebook, Twitter і Google стали зручним інструментом для залякування політиків, були зроблені на основі аналізу дострокових виборів до парламенту країни 2017 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!