ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Бразилії судять експрезидента Болсонару за звинуваченнями в зловживанні владою та державними ЗМІ

23.06.2023, 14:00
Фото – elinformeceres.com.ar
Фото – elinformeceres.com.ar

У Бразилії у вищому виборчому суді розпочався судовий процес над колишнім президентом країни Жаїром Болсонару за звинуваченнями в зловживанні політичною владою та державними ЗМІ. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Після зустрічі з іноземними дипломатами в липні 2022 року Болсонару звинувачують у поширенні неправдивої інформації про виборчу систему Бразилії та підриві довіри до неї у своїй передвиборчій компанії.

Якщо його визнають винним, експрезидент Бразилії може бути позбавлений права балотуватися на державні посади на строк до восьми років.

На судовому засіданні 22 червня суддя Бенедіто Гонсалвеса зачитав доповідь у справі, обидві сторони подали свої аргументи.

На свій захист Болсонару заявив, що звинувачення необґрунтоване. “Ми просто обговорювали з ними (послами. – Ред.), як працює виборча система. Я не згадував слово "шахрайство" щодо майбутніх виборів”, – сказав він, додавши, що не говорив про фальсифікації.

“Я говорив про розслідування Федеральної поліції в листопаді 2018 року, яке на сьогодні не завершене. Тільки про це. У чому проблема обговорювати це питання?” – зазначив він.

Згідно зі звітом судді Гонсалвеса, колишній президент нібито заявив, що вибори 2022 року можуть бути скомпрометовані через шахрайство під час зустрічі з послами.

“Болсонару також нібито заявив, що у 2018 році машини для голосування змінили вибір виборців на користь його опонента, що бразильські машини для голосування не піддаються аудиту, а також натякнув, що виборчі та судові органи захищають “терористів”, – йдеться у звіті.

Наразі в судовому засіданні оголошено перерву до наступного тижня. Процес може затягнутися на місяці, якщо хтось із суддів запросить додаткову інформацію.

Справа почалася із судового позову, поданого Демократичною партією праці Бразилії проти Болсонару та Вальтера Браги Нетто – його конкурента на виборах 2022 року.

Болсонару програв тогорічні вибори з мінімальним відривом чинному президенту Луїсу Інасіу Лулі да Сілві.

Заворушення 8 січня призвели до того, що прихильники Болсонару ввірвалися в урядові будівлі після тижнів демонстрацій, пов'язаних з результатами виборів.

Колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару повернувся до країни з вигнання зі США.

Liked the article?
Help us be even more cool!