ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Бразилії суд заблокував 6 млн доларів на рахунках Facebook

01.07.2016, 12:02

Суд Бразилії заблокував 19,5 млн реалів (понад 6 млн доларів) на рахунках компанії Facebook через те, що месенджер WhatsApp (належить компанії), відмовився надати бразильській владі доступ до повідомлень наркоторговців, повідомляє РБК-Україна з посиланням на G1.

За інформацією, 6 млн доларів - сума штрафів, яку WhatsApp накопичив за останні п'ять місяців. Але оскільки у месенджера немає свого рахунку в Бразилії, суд дозволив заблокував кошти Facebook. Тим не менше, суд не став припиняти роботу WhatsApp.

Розслідування стосовно угруповання наркоторговців почалося ще в січні. У результаті були арештовані два члена організації, які спілкувалися тільки через WhatsApp. Таким чином поліція, не маючи доступ до їх повідомлень, не може встановити основних покупців наркотиків і знайти інших фігурантів справи.

Це вже не перший випадок, коли бразильські суди виносять обмежувальні рішення стосовно Facebook. Так, у травні суд з аналогічної причини заблокував WhatsApp на 72 години. Проте вже через добу це рішення було скасовано іншим суддею. А в березні за відмову співпрацювати зі слідством у справі про торгівлю наркотиками був затриманий віце-президент Facebook з Латинській Америці Дієго Дзодан. На наступний день суд відпустив його з-під варти, вважаючи арешт “поспішним” заходом.

Liked the article?
Help us be even more cool!