ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У бою на Бахмутському напрямку загинув журналіст Роман Чорномаз

15.06.2023, 15:59
Фото – Facebook-сторінка Романа Чорномаза
Фото – Facebook-сторінка Романа Чорномаза

13 червня 2023 року в бою на Бахмутському напрямку загинув український активіст, журналіст, фоторепортер, а також багаторічний співробітник редакції газети "Наша віра", воїн Легіону Свободи Роман Чорномаз.

Про це повідомив пресофіцер 112 бригади територіальної оборони міста Києва Андрій Ковальов.

Він зазначив, що від першого дня війни Роман став снайпером і приєднався до батальйону "Свобода". Воював у лавах бригади швидкого реагування Національної гвардії України "Рубіж".

"Роман багато років працював у Києві журналістом і фотокореспондентом у багатьох столичних інформагенціях, ми часто зустрічалися на зйомках. Багатолітній український активіст, захисник української мови, учасник всіх українських акцій у столиці, учасник Мовного майдану та Революції Гідності. Роман також був багатолітнім борцем за нашу Автокефальну Українську Православну Церкву. Він верстав легендарну газету "Наша віра", яку видавав Євген Сверстюк", – написав Ковальов.

Він також зазначив, що Роман народився в Умані (Черкаська область) в родині українських націоналістів. 

Батько Романа, Богдан Чорномаз, – український історик, дисидент і в'язень совецьких концтаборів, письменник і громадський діяч, член Української Гельсінської спілки. 

Мати, Тетяна Чорномаз, – активістка, багато років очолювала Черкаську обласну організацію "Свободи", нині волонтерка, яка допомагає війську.

За даними Інституту масової інформації, Роман Чорномаз став 62 медійником, який загинув унаслідок повномасштабної російської агресії.

Liked the article?
Help us be even more cool!