ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Болгарії затримали чоловіка, який погрожував міністру оборони в соцмережах убивством

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев. Фото – novinite.com
Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев. Фото – novinite.com

У місті Софія (столиця Болгарії) затримали чоловіка, який у соцмережах погрожував убивством міністру оборони країни Тодору Тагареву. Про це повідомляє Еспресо з посиланням на Novinite.

Окружна прокуратура Софії висунула звинувачення 39-річному чоловіку за погрози вбивством міністру. За даними прокуратури, 4 липня обвинувачений погрожував убивством міністру, надіславши йому повідомлення в особистий профіль у соцмережах.

Чоловіка затримали на строк до 72 годин. Клопотання про обрання як запобіжного заходу “тримання під вартою” перебуває на розгляді суду.

Як пише Європейська правда з посиланням на Euractiv, Тодор Тагарев є членом нового уряду в Софії, він є проєвропейським політиком і рішуче виступає за військову підтримку України. Однак донедавна Болгарією керував тимчасовий уряд, призначений президентом Руменом Радевим, якого багато хто вважає прокремлівським.

За даними прокуратури, чоловік погрожував Тагареву через те, що йому не подобалася його позиція щодо війни в Україні. 

Раніше в Болгарії, 24 жовтня 2021 року, у місті Варна чоловік на ім'я Любомир Яков надіслав на електронну пошту міністерства юстиції два повідомлення, в яких написав, що має пістолет і збирається вбити очільницю міністерства Іву Мітеву. На наступний день уже в Софії з особистої електронної пошти Яків надіслав на електронну пошту народного депутата лист, що збирається вбити прем'єра Бойка Борисова. Після визнання провини 26-річний Яків отримав сім з половиною місяців позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!