ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі зі шкільних бібліотек приберуть книжки опозиційних письменників

15.06.2022, 11:14
Фото – readrate.com
Фото – readrate.com

Влада Білорусі прибере зі шкільних бібліотек книжки, автори яких перебували в ліквідованому режимом опозиційному Союзі білоруських письменників, зокрема нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Білоруську раду культури.

“Зачистки в шкільних бібліотеках: з полиць зникнуть Алексієвич, Акудович, Рязанов, Бахаревич, Мартинович, Орлов та ще 27 письменників. Як нам стало відомо, до шкільних бібліотек прийшов список авторів, книги яких потрібно зняти з користування. Усі вони є членами Спілки білоруських письменників, ліквідованої владою”, – йдеться в повідомленні.

Водночас Білоруська рада культури звернула увагу на окрему “симптоматичну деталь”, що цензура не змогла правильно написати прізвище Андрія Хадановича (його прізвище переплутали з російським поетом Владиславом Ходасевичем).

Фото – Білоруська рада культури

У липні 2021 року мін'юст Білорусі розпочав перевірку Спілки білоруських письменників. У жовтні її було ліквідовано рішенням верховного суду країни. У Білорусі продовжує функціонувати провладна спілка письменників країни.

Створену в жовтні 2020 року Білоруську раду культури (спочатку Білоруський фонд культурної солідарності) зареєстровано в Таллінні. У червні 2022 року МВС Білорусі внесло організацію до списку структур, причетних до екстремістської діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!