ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі затримали двох спортивних журналістів

04.06.2021, 10:05
Фото – kp.by
Фото – kp.by

У Білорусі затримали автора ютуб-каналу "ЧестнОК", журналіста Олександра Івуліна і режисера монтажу проєкту Ярослава Писаренка. Про це повідомляє "24 спорт" із посиланням на Tribuna.com.  

За даними видання, о 13:00 до квартири, де вони мешкали, прийшли люди в цивільному. Вони запропонували сусідам бути понятими під час обшуку. О 16:00 Івуліна та Писаренка повезли в невідомому напрямку. Водночас Івуліна виводили з дому в кайданках.

Де саме перебувають обидва журналісти, поки невідомо. У відділення міліції Мінська, куди їх могли доставити, людей з такими прізвищами не виявилося.

Івулін у цьому сезоні став гравцем команди "Крумкачи". Там заявили, що він зранку не з'явився на тренування, а зв'язку з ним не було. Причини затримання та його місце перебування їм не відомі.

Щодо Писаренка, то він до цього працював на державній БТРК (Білтелерадіокомпанія) ведучим та коментатором. Однак звільнився звідти в серпні 2020 року.

Івулін та Писаренко не перші спортивні журналісти, яких затримали в Білорусі нещодавно. За два дні то цього, 1 червня, був затриманий інший журналіст видання Tribuna.com Дмитро Руто. Причиною затримання виявився біло-червоний шарф збірної Білорусі з футболу. Водночас сам шарф був в автомобілі. Журналісту зателефонували з проханням перепаркувати автомобіль, і, коли він вийшов, його затримали правоохоронці. Наступного дня його засудили до 15 діб адміністративного арешту.

Liked the article?
Help us be even more cool!