ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі ввели кримінальну відповідальність для підписників визнаних екстремістськими Telegram-каналів

13.10.2021, 15:25
Фото - Tut.by
Фото - Tut.by

Білоруська влада ввела кримінальну відповідальність для підписників Telegram-каналів, які у країні визнали екстремістськими. Тепер їм загрожує до 7 років тюрми.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Головне управління з боротьби з організованою злочинністю Білорусі.

12 жовтня Рада Міністрів ухвалила постанову №575 “Про заходи протидії екстремізму і реабілітації нацизму”, яка регламентує порядок реалізації положень Закону “Про протидію екстремізму”.

Нововведення передбачає, що підписників “екстремістських” Telegram-каналів або чатів притягуватимуть до кримінальної відповідальності як учасників екстремістського формування.

Усього в Білорусі екстремістськими визнали понад 100 Telegram-каналів, більшість із яких критикує режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. 

Білоруська влада регулярно притягує до відповідальності людей за критику на свою адресу в інтернеті. Зокрема, на початку жовтня у країні затримали понад 130 людей, які коментували вбивство кадебістами IT-працівника.

Нагадаємо, у серпні 2020 року в Білорусі спалахнули масові протести через проголошення переможцем президентських виборів Олександра Лукашенка, який обіймав цю посаду понад 26 років. Протестувальники не визнають цих результатів і вимагають визнати опозиціонерку Світлану Тіхановську легітимною президенткою Білорусі.

Попри масові мітинги та акції в усій країні, 23 вересня Лукашенко провів інавгурацію та знову обійняв посаду президента. А протестувальників силовики жорстко розганяли, затримували й загалом переслідують, зокрема й кримінальними справами.

За час протестів були затримані десятки тисяч людей, п'ятеро протестувальників загинули внаслідок жорстких дій силовиків, сотні людей визнали політв'язнями.

Liked the article?
Help us be even more cool!