ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі ухвалили закон, який посилює урядовий контроль над ЗМІ та інтернетом

15.06.2018, 10:07
Фото - Flickr

Палата представників Національних зборів Білорусі 14 червня в другому (остаточному) читанні ухвалила поправки до закону “Про засоби масової інформації”, які посилюють урядовий контроль над ЗМІ та інтернетом, повідомляє Радіо Свобода.

Ці законодавчі зміни вимагатимуть, щоб автори всіх публікацій і коментарів на онлайнових форумах були ідентифіковані і щоб власники веб-сайтів модерували ці форуми. Це дозволить блокувати соціальні мережі й інші сайти.

Закон викликав критику Білоруської асоціації журналістів і незалежних ЗМІ, а також міжнародних організацій. Критики побоюються, що авторитарний президент Білорусі Олександр Лукашенко використовуватиме закон як інструмент для посилення контролю над інтернетом.

Заступник голови комісії з прав людини, національних відносин і ЗМІ Валентина Ражанець заявила, що “ухвалення законопроекту сприятиме найбільш ефективному забезпеченню інформаційної безпеки держави та реалізації конституційних прав громадян на отримання повної, достовірної, своєчасної інформації”.

За її словами, у документ до другого читання внесли правки, враховані “пропозиції зацікавлених”.

При цьому, як заявив голова Білоруської асоціації журналістів Андрій Бастунець, “до уваги взяли фактично тільки один важливий момент: запроваджено судовий порядок оскарження рішень Міністерства інформації про блокування інтернет-ресурсів”.

У квітні білоруські законодавці схвалили в першому читанні зміни до закону про засоби інформації, які посилюють урядовий контроль над ЗМІ та інтернетом.

Як повідомляв ІМІ, 6 червня Генеральна прокуратура Білорусі запропонувала ввести кримінальну відповідальність за поширення недостовірної інформації в інтернеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!