ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі тиснуть на журналістів, що співпрацюють з білоруськими ЗМІ з-за меж країни

01.09.2014, 14:53

Журналістів в Бресті і Бобруйську (Білорусь) викликають в міліцію. Найімовірніше, для складання протоколів про адміністративне правопорушення. Про це повідомляє сайт проекту моніторингу свободи слова у країнах Східного партнерства "EaP Media Freedom Watch".

Незалежна бобруйська журналістка Марина Молчанова 29 серпня отримала повістку з вимогою з'явитися до міліції як особа, щодо якої ведеться адміністративний процес згідно статтею про порушення законодавства про ЗМІ. 

Подібне "запрошення" на понеділок 1 вересня отримати по телефону з РВВС брестський кореспондент "Білоруського Радіо Рація" Євген Скребець. 

Міліціонер за телефоном пояснив, що хоче взяти пояснення з приводу публікації про спортивному заході на сайті "Рації". 

На думку юристів, в обох випадках мова йде про чергові спроби залучити журналістів до адміністративної відповідальності за співпрацю із закордонним ЗМІ без акредитації білоруської влади. 

Юридичний механізм для цього був випробуваний білоруською судовою системою навесні цього року, коли в Гродненській області відразу троє журналістів отримали штрафи за "незаконне виготовлення і розповсюдження продукції ЗМІ" (ст. 22.9 Кодексу про адміністративні порушення Республіки Білорусь).

Тоді на дані факти оперативно відреагувала в своїй заяві навіть голова офісу ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дунья Міятович. Єврочиновниця закликала білоруську владу не створювати пресі штучних перепон.

"EaP Media Freedom Watch"

Liked the article?
Help us be even more cool!