ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі Telegram-канал із трьома передплатниками визнали "екстремістським"

Суд Жовтневого району міста Вітебська 15 травня визнав екстремістським Telegram-канал “Андрэй Бука. Думкі ўслых”. На той момент він мав трьох передплатників, повідомляє Білоруська асоціація журналістів.

Інформація про це з'явилася на сайті мінінформації Білорусі 18 травня.

Станом на 20 травня цей Telegram-канал має сімох передплатників. Контент у ньому не оновлювався з 24 лютого 2023 року.

У назві ресурсу, зміст якого визнали екстремістською інформаційною продукцією, згадується ім'я Андрія Буки – журналіста й громадського активіста із Шарківщини. Минулого року, 16 березня, суд Шарківщини та Шарківщинського району в особі судді Оксани Таболи звинуватив його в порушенні законодавства про масові заходи за статтею 24.23 КпАП та оштрафував на 30 базових величин (1110 рублів або 13750). 

Як зазначає Білоруська асоціація журналістів, приводом для адміністративного переслідування стала аватарка в соціальній мережі Facebook: на ній міліціонери побачили зображення біло-червоно-білого прапора. Цю фотографію Андрій Бука опублікував у соціальній мережі кілька років тому.

Як повідомляв ІМІ, 29 квітня 2024 року міністерство внутрішніх справ Білорусі внесло до реєстру “екстремістських формувань” видання “DW Білорусь” і “UDF – Новини Білорусі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!