ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі силовики почали "полювання" на дописувачів каналу "Беларускі Гаюн"

22.12.2022, 16:40
Фото – тbysol.org
Фото – тbysol.org

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила, що силовики самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка під виглядом представників "Гаюна", почали пропонувати білорусам "співпрацю" і вимагати особисті дані. Про це пише УП з посиланням на "Беларускі Гаюн".

"Беларускі Гаюн" з'ясував, що в чат-ботах знайомств активізувалися силовики Лукашенка, які під виглядом заявки на спілкування пропонують їм написати, "якщо ти не байдужий до своєї держави та прагнеш у житті тільки миру і готовий до надання будь-якої допомоги", – повідомляє телеграм-канал.

Зокрема, в особистих повідомленнях акаунт починає розповідати, що нібито він представник "Гаюна" і в такий спосіб шукає джерела.

Далі цей "представник" вимагає від людини написати її особисті дані: ПІБ, день і місце народження, звідки вона, де вона вчилася, де працюєте та хобі.

У моніторинговій групі наголошують, що ніколи й нікому не пишуть в особисті повідомлення: "Єдине джерело зв'язку з моніторинговою групою – це бот: @HajunBYbot".

Також там ніколи не запитують особистих даних інформатора: "Навіщо нам знати ваше справжнє ім'я і, боронь господи, хобі?!" 

Спостерігачі закликали не відповідати акаунтам силовиків, які представляються "Гаюном". 

В іншому разі там рекомендують блокувати фейковий акаунт. Якщо особистий акаунт людини в Telegram містить фото або ім'я з прізвищем, їй рекомендують видалити акаунт і створити новий: "Особливо стосується тих, хто вже щось встиг розповісти силовикам у ПП".

Як повідомляв ІМІ, у Росії таксі передаватиме дані в ФСБ.

Liked the article?
Help us be even more cool!