ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі поширюють газету із закликами до референдуму про приєднання до Росії

30.09.2020, 10:45
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

У Мінську (Білорусь) почали роздавати безкоштовну газету “Національний курс” із закликами до “відновлення єдиної країни” та об'єднання Білорусі й Росії.

Про це повідомляють “Букви” з посиланням на білоруську службу “Радыё Свабода”.

Фото газети надіслав до редакції Радіо Свобода один з читачів. На першій сторінці – заклики “відновити єдину країну” та боротися “за Батьківщину: Білорусь від Бреста до Владивостока”. Зверху можна побачити посилання на електронну версію “Національного курсу”.

Також там розміщено посилання на політичне об’єднання “Національно-визвольний рух” (НВР). Ідеологія руху базується на концепції Євгена Федорова (посилання на його сайт теж є), згідно з якою після розпаду СРСР у 1991 році реальна влада Російської Федерації перебуває в США, і РФ необхідно позбутися статусу “колонії”.

Фото – Радіо Свобода

Як пишуть “Букви”, з 2015 року НВР приєднався до антимайданівського руху. Прихильників ідеології можна знайти по всій Росії, а також у Білорусі, Україні, Молдові, Казахстані та ще деяких країнах.

На сайті “Національного курсу” можна знайти повну електронну версію газети. У матеріалі серед іншого оприлюднено слова Лукашенка, які він сказав після зустрічі з Путіним у лютому 2019 року:

“Наскільки ви готові, настільки ми виконуватимемо вашу волю. Тому готуйтеся ви – народи Росії та Білорусі. У своїй свідомості, у своїй поведінці, ставте цілі перед собою. А ми їх реалізовуватимемо: ми ваші слуги”.

Крім того, в газеті пропонується план дій для створення союзної держави. Перший пункт – проведення референдуму.

На останньому аркуші розміщено шаблон колективного звернення громадян Білорусі до Верховного суду, Слідкому та Генпрокуратури РФ “з вимогою скасування незаконних рішень про ліквідацію Союзу Радянських Соціалістичних Республік”.

Liked the article?
Help us be even more cool!