ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі ексжурналіста Радіо Свобода судитимуть за "екстремізм"

Ексжурналіст білоруської редакції Радіо Свобода Ігор Корній. Фото – svaboda.org
Ексжурналіст білоруської редакції Радіо Свобода Ігор Корній. Фото – svaboda.org

У Білорусі колишнього журналіста Радіо Свобода Ігоря Корнія звинувачують за статтею про “участь в екстремістському формуванні”, повідомила правозахисна організація “Вясна”.

Журналіста затримали вранці 17 липня 2023 року після обшуку в його квартирі. Спочатку його відправили під адміністративний арешт, але не випустили. Пізніше Ігоря перевели з Окрестіна до СІЗО в межах кримінальної справи.

Мінський міський суд почне розслідування справи журналіста 19 березня. Ігоря Корнія звинувачують за ч. 3 ст. 361-1 ККУ (участь в екстремістському формуванні).

Нагадаємо, у 2020 році Ігоря Корнія, тодішнього журналіста білоруської служби Радіо Свобода, засудили до 10 діб арешту. Його затримали 15 листопада 2020 року в Мінську на тлі протестів проти режиму Олександра Лукашенка.

Режим Лукашенка переслідує та затримує незалежних журналістів, зокрема і Радіо Свобода. Як повідомляв ІМІ, ув’язнений у Білорусі журналіст Радіо Свобода Ігор Лосик вчинив спробу самогубства. За даними правозахисників, Лосик тривалий час голодував у колонії, а потім порізав собі руки та шию. Ігоря врятували та відправили до медсанчастини.

Влада Білорусі заблокувала доступ до сайту Радіо Свобода, проводила в офісі редакції обшуки. 

Liked the article?
Help us be even more cool!