ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі дружині ув’язненого журналіста Радіо Свобода дали два роки колонії за інтерв'ю про нього

20.01.2023, 14:56
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Суд у Білорусі засудив Дар’ю Лосік, дружину політв’язня, ув’язненого журналіста Радіо Свобода Ігоря Лосіка, до двох років колонії – за інтерв’ю про нього. Рішення суд ухвалив на засіданні 19 січня, повідомляє Радіо Свобода.

Саме про два роки ув’язнення клопотала прокуратура. 

Адвокат клопотав призначити Дар’ї Лосік покарання, не пов’язане з позбавленням волі. Про це просила в останньому слові й сама обвинувачена.

Вирок може бути оскаржений до Верховного суду протягом 10 днів із дня проголошення, повідомило державне білоруське агентство БелТА.

Дар’ю Лосік звинувачували через інтерв’ю про її чоловіка телеканалу “Белсат” навесні 2022 року, “в якому вона позиціювала себе як дружину політв’язня”.

Дар’ю Лосік затримали вранці 18 жовтня після обшуку в неї вдома. США закликали до негайного та безумовного звільнення Дар’ї Лосік, президент Радіо Свобода Джеймі Флай також вимагав негайного її звільнення і засудив її затримання.

У грудні минулого року Ігоря Лосіка засудили до 15 років позбавлення волі за нез’ясованими звинуваченнями. Разом із Лосіком до тривалих термінів ув’язнення тоді засудили чоловіка білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської, Сергія Тихановського, а також чотирьох інших блогерів та опозиційних політиків й активістів.

Лосік та інші обвинувачені наполягають, що справа проти них є політично мотивованою.

У подружжя Лосіків є чотирирічна дочка, якою зараз опікуються дідусь і бабуся.

Liked the article?
Help us be even more cool!