ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі чоловіка засудили до півтора року колонії за образу міліціонера в інтернеті

18.12.2020, 16:06
Фото – TUT.by / ВКонтакте
Фото – TUT.by / ВКонтакте

У білоруському місті Городок місцевого мешканця засудили до півтора року колонії за коментарі, які він написав у серпні в одному з телеграм-каналів на адресу співробітника міліції.

Про це повідомляє TUT.by з посиланням на правозахисний центр “Весна”.

Так, 33-річного Миколу Чернявського звинуватили за двома статтями Кримінального кодексу  – 369 ("Образа представника влади") і 365 ("Втручання в діяльність працівника внутрішніх справ") Кримінального кодексу Білорусі.

Районний суд 15 грудня засудив чоловіка до півтора року колонії загального режиму, а також зобов'язав виплатити моральну компенсацію потерпілому співробітнику МВС в розмірі 500 рублів.

Мати Миколи Чернявського стверджує, що її син не висловлював погроз міліціонеру і не втручався в його діяльність. За її словами, йдеться про фразу “виродок у погонах”, спожиту в інтернет-спілкуванні з кимось у чаті.

За словами матері, на суді її син вибачався за ці слова, а нібито потерпілий співробітник міліції відповів: “Як людина я тобі прощаю, але як міліціонер – ні”. Вона додала, що моральну шкоду співробітнику МВС сім'я компенсувала ще до оголошення вироку.

Жінка розповіла, що члени сім'ї зверталися до потерпілого міліціонера і “мало не на колінах просили, щоб простив”, а її син на суді визнав провину в повному обсязі й розкаявся, закликаючи не призначати йому покарання, пов'язаного з позбавленням волі. Жінка живе разом зі своєю 77-річною матір'ю і працює викладачем у школі, і їй, за її словами, довелося продати всі свої золоті прикраси, щоб оплатити витрати, пов'язані з роботою адвоката.

Сам Микола Чернявський проживав з матір'ю і бабусею, працював робітником у військовій частині, а потім кілька років працював неофіційно. Як повідомляється, чоловік уже місяць перебуває у вітебському СІЗО-2.

Вирок суду не набрав законної сили, родичі Чернявського оскаржуватимуть його.

Liked the article?
Help us be even more cool!