ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі блокують опозиційні сайти

30.03.2015, 11:45

У Білорусі провайдери блокують доступ до сайтів “Хартія'97”, “Білоруський партизан” і ПЦ “Вясна” для приватних користувачів, повідомляє “Хартія'97”.

На сторінки не можуть зайти абоненти місцевих компаній “Ділова мережа”, IP Telecom, ADSL.BY і “Гарант”, а також мобільного оператора Life.

Користувач, потрапивши на заблокований сайт, бачить повідомлення: “Доступ до ресурсу заблокований на підставі Постанови Оперативно-аналітичного центру Республіки Білорусь №6/8 від 19 лютого 2015 року”.

У технічній підтримці “Ділової мережі” та ADSL.by визнали факт блокування.

Прес-секретар оператора life:) підтвердила факт блокування “Хартії”, “Партизана” і “Вясни-96” через внесення їх до “чорного списку”. Проте розкривати жодні подробиці списку оператор не має права.

Як розповів начальник відділу інформаційних технологій БєлГІЕ (організація, яка складає “чорний список”) Олександр Симонович, список обмеженого доступу надається тільки організаціям, згаданим у спеціальній постанові (Мінінформу, Мінзв'язку, органам, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність та органам прокуратури, Комітету держконтролю, податковим органам, судам і постачальникам інтернет-послуг).

Провайдери зобов'язані заблокувати ресурс з “чорного списку” протягом 24 годин після отримання інформації про включення до списку. Протягом трьох робочих днів після прийняття рішення про включення в “чорний список” Мінзв'язку зобов'язаний вислати копію рішення про блокування власнику інтернет-ресурсу.

Liked the article?
Help us be even more cool!