ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі арештували журналістку, яка висвітлювала марш студентів

20.10.2020, 10:00
Фото - naviny.by
Фото - naviny.by

Суд Жовтневого району Мінська (Білорусь) арештував на 13 діб кореспондентку онлайн-видання Onliner.by Дар'ю Спевак. Таке рішення суд ухвалив 19 жовтня, повідомляє Naviny.by.

Її засудили за статтями 23.4 і 23.34 Кодексу про адміністративні правопорушення (непокора вимогам співробітників міліції та участь у несанкціонованому заході).

Спевак була затримана вдень 17 жовтня в центрі Мінська під час висвітлення маршу студентів.

У суді адвокат журналістки клопотав про особисту присутність свідків обвинувачення - співробітників міліції, оскільки, за його словами, “вони написали свої протоколи під копірку”. Проте суддя вирішила розглядати справу без них.

У протоколах про адміністративне правопорушення було зазначено, що Спевак “взяла активну участь в мітингу, чим порушила закон про масові заходи”. Крім того, в документі стверджувалося, що “на неодноразові заклики капітана патрульно-постової служби Сімончіка покинути певне місце” вона відповіла “категоричною відмовою, виявивши непокору”.

Журналістка заявила, що категорично заперечує провину і що виконувала свою роботу.

Як повідомляв ІМІ, 12 жовтня білоруську журналістку Олену Довнар заарештували повторно на 15 діб після затримання на Марші жінок 26 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!