ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білорусі журналіста арештували за біло-червоний прапор у вікні

04.06.2021, 16:30
Фото – вікіпедія
Фото – вікіпедія

Білоруського журналіста спортивного порталу "Трибуна", автора ютуб-проєкту "ЧестнОК" і футболіста Олександра Івуліна засудили до 30 діб адміністративного арешту нібито за біло-червоно-білий прапор у вікні. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Naviny.by.

3 червня невідомі в цивільному прийшли з обшуком у квартиру до Олександра Івуліна і монтажера проєкту "ЧестнОК" Ярослава Писаренка, після чого відвезли обох у невідомому напрямку. Увечері стало відомо, що Писаренко та Івулін у СІЗО в Мінську.

Справу Олександра Івуліна скерували судді Юлії Близнюк суду Фрунзенського району Мінська.

На суді стало відомо, що стосовно Івуліна у Фрунзенському РУВС склали протокол за ч. 3 ст. 24.23 КпАП нібито за прапор на вікні квартири. Журналіст заперечує свою провину. Він сказав, що під час обшуку прапора на вікні не було, і  заявив клопотання про опитування свідків, які можуть підтвердити, що це правда.

Суддя Близнюк відхилила клопотання і заарештувала Івуліна на 30 діб.

Як відомо, в Білорусі із серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії, вдаючись до масових арештів.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!