ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Білому домі заявили, що не знали про порушення прав журналістів з боку Мін’юсту США

07.06.2021, 10:00
Фото – ukrinform.ua
Фото – ukrinform.ua

У Білому домі повідомили, що їм нічого не було відомо про порушення прав журналістів з боку Міністерства юстиції США. Там представникам преси заборонили розголошувати деяку інформацію. Про це заявила прессекретарка Білого дому Джен Псакі, повідомляють "Букви".

Представник міністерства Ентоні Колі пояснив, що вирішено відмовитися від практики домагатися обов’язкового судового процесу задля отримання інформації від представників ЗМІ.

"Міністерство цінує свободу преси та стоїть на захисті щодо ухвалення потрібних кроків для забезпечення незалежності журналістів", – сказав він.

До цього американське видання The New York Times отримало сповіщення від Міністерства юстиції про те, що дані їхніх журналістів передали адміністрації експрезидента Дональда Трампа. Йдеться про телефонні розмови та електронне листування працівників газети за період з 14 січня до 30 квітня 2017 року. Ці дані журналістів Мін’юст вимагав передати їм ще за часів минулої президентської адміністрації. Через два дні видання повідомило, що існує заборона на розголошення інформації про судовий процес, який стосується безпосередньо передання цих даних.

Псакі стверджує, що в Білому домі нічого не знали про існування такої заборони з боку Мін’юсту.

"Хоча Білий дім не втручається в розслідування, виписка повістки для запиту інформації про діяльність журналістів у рамках розслідування таких джерел не відповідає політиці президента, яку він визначив для міністерства. В Мін’юсті підтвердили, що в майбутньому це не повториться", – пояснила Псакі.

На початку травня стало відомо, що Мін’юст США за часів Трампа отримав дані за період з 15 квітня до 31 липня 2017 року про телефонні дзвінки трьох журналістів видання The Washington Post. Вони писали матеріали про ймовірне втручання Росії в американські вибори у 2016 році. Наприкінці травня стало відомо, що такі дії траплялись і стосовно журналістів, які працюють на американський телеканал CNN.

Аналогічні судові повістки стосовно журналістів використовували представники як Демократичної, так і Республіканської партій.

Liked the article?
Help us be even more cool!