ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У бібліотеках створять простори для психологічної підтримки

У бібліотеках України цьогоріч створять простори для психологічної підтримки. Реалізують проєкт Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) та ЮНЕСКО. Про це повідомляється на сайті міністерства.

Проєкт допоможе працівникам бібліотек опанувати техніки першої психологічної допомоги та окремими арттерапевтичними техніками.

МКІП зазначає, що для створення просторів психосоціальної підтримки в бібліотеках  потрібно:

  • підвищити обізнаність працівників бібліотек про проблеми психічного здоров’я та техніки надання першої психологічної допомоги;
  • розвивати компетентності працівників бібліотек щодо використання окремих арттерапевтичних технік задля організації заходів із психоемоційного розвантаження для населення громади;
  • розповісти на рівні громади про бібліотечні простори як про хаби психосоціальної підтримки;
  • підвищувати обізнаність людей громад – учасниць проєкту в питаннях психічного здоров’я, проводити спеціальні просвітницькі заходи.

Проєкт має охопити 15 бібліотек у шести регіонах України. Експерти створять спеціальні програми для тренерів, які навчатимуть працівників бібліотек технік психосоціальної підтримки.

Організація в бібліотеках простору для отримання громадянами психосоціальної підтримки заплановано в межах проєкту МКІП “Мистецтво допомагати” Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”.

Liked the article?
Help us be even more cool!