ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Берліні суд заборонив транслювати на посольство РФ кадри з війни в Україні

Вищий адміністративний суд Берліна-Бранденбурга підтвердив рішення суду нижчої інстанції, яке заборонило українській громадській організації “Віче” транслювати на будівлі посольства РФ кадри з війни в Україні.

Таке рішення Вищий адмінсуд  ухвалив 21 лютого, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на DPA.

Вищий адмінсуд обґрунтував своє рішення тим, що запланована проєкція “порушує захист спокою та гідності посольства” згідно з міжнародним правом, використовуючи його власність як проєкційний екран без його згоди.

Українська асоціація “Віче” хотіла транслювати фотографії та відео про війну в Україні на російське посольство протягом години під час своєї демонстрації, присвяченої другій річниці нападу Росії на Україну 24 лютого.

Поліція Берліна заборонила цю акцію, тож організатори намагались оскаржити це в суді.

На 24 лютого в Берліні заплановано кілька демонстрацій і мітингів проти Росії та її президента Владіміра Путіна і на знак солідарності з народом України. Деякі заходи мають відбутися поблизу російського посольства на вулиці Унтер-ден-Лінден в Берлін-Мітте.

Минулого року з-під посольства Росії в Берліні прибрали російський танк, виставлений там до річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!