ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Берліні розмалювали літерами Z другий цвинтар за тиждень

Розмальований надгробок на берлінському цвинтарі. Фото – Morgenpost
Розмальований надгробок на берлінському цвинтарі. Фото – Morgenpost
Розмальований надгробок на берлінському цвинтарі. Фото – Morgenpost

Невідомі зробили напис із літерою Z на кількох надгробках на цвинтарі в берлінському районі Райнікендорф, пише Berliner Zeitung, передає Delfi.

Це вже другий подібний випадок за останній тиждень.

За даними видання, у неділю поліцейські виявили дев'ять розмальованих надгробних каменів, також букву Z вандали нанесли на лаву та стіну каплиці.

У вівторок, 19 березня, вандали нанесли той самий символ на 44 могили на цвинтарі в районі Вільмерсдорф. Деякі надгробні камені були повалені, також невідомі нанесли Z на пам'ятники.

Обидва інциденти розслідує берлінська поліція. Місцеві правоохоронці працюють у контакті з Управлінням державної безпеки Державного управління кримінальної поліції, яке відповідає за політично вмотивовані злочини.

У виданні нагадали, що літеру Z як символ використовують прихильники російського вторгнення в Україну. Німецькі закони з весни 2022 року забороняють публічне використання цього символу на підтримку армії РФ. Покарання становить до трьох років ув'язнення, на практиці порушників зазвичай засуджують до штрафів у кілька тисяч євро.

Liked the article?
Help us be even more cool!