ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У березні в ефірі Першого національного замовчаних тем поменшало

07.04.2014, 13:19

У період з 17 по 23 березня кількість неозвучених в новинах Першого каналу тем знову зменшилася, отже знову підтверджується тенденція чотирьох попередніх тижнів. Про це йдеться у моніторингу замовчань важливих суспільно-політичних тем Першим каналом, який здійснює ГО “Телекритика”.

Згідно з моніторингом, події, пов’язані з окупацією Росією Криму та провокаціями в південно-східних регіонах, канал загалом висвітлює, хоча і досить хаотично – про одні події повідомляє, про інші ні, і певної системи у відборі подій до висвітлення не простежується. Схожа ситуація і з темами, пов’язаними з реакціями міжнародної спільноти на події в Україні.

“Офіційну” тематику канал подає незбалансовано, обмежуючись заявами чи діями владних установ чи ключових посадовців. Трохи більше, ніж раніше висвітлював канал тематику, пов’язану з критикою дій попередньої влади. Хоча частину важливих повідомлень з цієї тематики оминав увагою.

На звітному тижні березня канал висвітлював майже всі теми, пов’язані з фактами тиску на свободу слова і перешкоджання діяльності журналістів, зазначено у моніторингу.

Водночас, зазначено у моніторингу телеканал не повідомляв, що у відомстві Арбузова СБУ виявила засоби прослуховування; кількість поранених від зіткнень в центрі Києва зросла до 1350 людей. Також канал не повідомляв про те, що Генпрокуратура встановила особи снайперів, які розстрілювали людей в центрі Києва, і спростувала причетність до розстрілу опозиції. Не повідомляв канал, що в «Межигір’ї» виявили раритетні авто з кіностудії Довженка.

Не повідомляв канал про те, що представники громадських організацій пікетували в Києві МВС, вимагаючи прозорості при кадрових призначеннях, що МВС оголосила Аксьонова і Константинова в розшук, що частина «Батьківщини» не підтримала Тимошенко як єдиного кандидата в президенти від фракції, новопризначений голова КМДА Бондаренко відмовляється здавати депутатський мандат та інше.

ГО “Телекритика” протягом звітного тижня моніторила підсумкові випуски щоденних новин («Підсумки дня», ефіри щодня з понеділка до суботи о 21:00).

MediaSapiens

Liked the article?
Help us be even more cool!