ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Бердянську СБУ викрила російську ботоферму

02.07.2020, 15:10
Фото – ssu.gov.ua
Фото – ssu.gov.ua

Співробітники СБУ в Бердянську блокували роботу ботоферми, керованої з Росії. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на пресслужбу СБУ.

"Служба безпеки України блокувала в Бердянську діяльність ботоферми, яка входила до розгалуженої міжрегіональної мережі, керованої з Росії, для дискредитації української влади", – йдеться в повідомленні.

Кіберфахівці спецслужби встановили, що мешканець Бердянська обладнав ботоферму, що була забезпечена всім необхідним телекомунікаційним обладнанням і програмним забезпеченням.

"Її потужності дозволяли генерувати фейки і маніпулятивні матеріали від імені понад 500 ботів. Для реєстрації акаунтів зловмисник використовував SIM-картки як українських, так і російських мобільних операторів", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інформаційні "вкиди", які відпрацьовувала ботоферма, були спрямовані на створення панічних настроїв під час пандемії коронавірусу та дискредитацію дій української влади.

Під час проведення обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку зі спеціальним програмним забезпеченням, технічне обладнання та майже 900 карток українських і російських мобільних операторів.

Liked the article?
Help us be even more cool!