ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Бердянську ексведуча місцевого телеканалу почала співпрацювати з окупантами

15.07.2022, 17:00
Фото – primorka.city
Фото – primorka.city

У тимчасово окупованому Бердянську ексведуча ТБ “Бердянськ” Юлія Ваченкова з кінця червня знімає пропагандистські сюжети, які розміщуються в телеграм-каналі окупаційної влади міста. 

Про це стало відомо після аналізу телеграм-каналів з окупованого Бердянська “Бердянск.Актуально”, “Бердянск. ЗаVтра”.

Перший сюжет Ваченкової з'явився в телеграм-каналі “Бердянск.Актуально” 30 червня. Він був присвячений гуманітарній допомозі, яку “біженці з Маріуполя” отримали “з дружнього Дагестану”. Після цього сюжети Ваченкової публікуються лише в цьому телеграм-каналі. Зокрема, і сюжет про візит російських медіа до Бердянська, щоб переконатися, що в окупованому місті все добре. Саме це вона уточнювала “як колега в колеги” в пропагандистського журналіста Віталія Кадченка з російського Першого каналу.

Як пише Приморка.City”, Юлії Ванченко зараз 35 років, вона має трьох дітей. В інтерв'ю журналістам вона свого часу говорила: “Потрібно бути чесним із самим собою, вся міць полягає в правді”. 

Крім того, сюжети для пропагандистських телеграм-каналів раніше знімала інша пропагандистка, яку, як розповіли представниці ІМІ місцеві журналісти, що змогли виїхати з окупованої території, окупанти привезли із собою з анексованого російською федерацією Криму.

Це Вікторія Логвіненко, яка називає себе журналісткою і серед іншого є ведучою радіостанції “Свободный Бердянск”. Саме як журналістку і “ведучу радіостанції” вона позиціює себе в Instagram, де має приватний обліковий запис. На сторінці пропагандистка викладає багато своїх особистих фотографій і іноді відео про чергові візити до Бердянська “іноземних журналістів”, які хвалять життя в окупованому місті. Одне з них, зокрема, містить синхрон журналіста з французького телеканалу TF1 Жерома Гарро, який коротко коментує побачене: “Гарне море, гарні дівчата”.

Зазначимо, що в YouTube можна знайти пропагандистський ролик про роботу “Свободного радіо” в Бердянську, на яке приїхали подивитися “журналісти ТРК “Крым”. У сюжеті також фігурує ще один співробітник медіа окупантів – Олексій Жиряков, якого титровано як головного інженера департаменту “Регіони” АНО “ТРК “Крим”. Як повідомляють місцеві журналісти, він також прибув до окупованого міста з території анексованого Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!