ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Бахмуті виборча комісія перешкоджала журналістці, що зафіксувала порушення

24.07.2019, 15:23
Фото -freeradio.com.ua

У Бахмуті Донецької області члени виборчої комісії перешкоджали діяльності журналістки “Вільного радіо” Діани Шароді, яка зафіксувала факт порушення комісією порушення процедури підрахунку голосів. Про це повідомляється на сайті “Вільного радіо”.

Інцидент стався 21 липня на дільниці №140609, яка знаходиться на площі Свободи в центрі міста.

Журналістка зафіксувала, що голова ДВК Ірина Яблокова підписала порожній пакувальний талон для підрахованих бюлетенів за партію “Опозиційний блок”. Підписи там поставили майже всі члени комісії. Голова аргументувала це тим, щоб комісія потім не витрачала час.

Діана Шароді звернула увагу голови комісії на порушення та попросила дати сфотографувати. На що Ірина Яблокова відповіла їй не лізти в документи та не заважати процесу підрахунку.

Потім голова комісії поставила на голосування питання про те, щоб вивести журналістку з дільниці. Аргументувала це тим, що кореспондентка нібито заважає. Комісія проголосувала “за”, але журналістка залишилась на дільниці.

Згодом журналістка зафіксувала ще одне порушення та зробила фото бюлетеня, в якому були закреслені імена п’яти кандидатів, а навпроти одного стояла відповідна позначка про вибір.

Тож коли журналістка зробила фото цього бюлетеня, комісія вдруге проголосувала за те, що вона заважає роботі членів ДВК. Без відповідних протоколів і попереджень її вивели за межі дільниці.

Журналістка звернулася до поліції з заявами про перешкоджання професійній діяльності журналіста та порушення виборчого процесу.

Як повідомила ІМІ Діана Шароді, поліція відмовляється починати кримінальне провадження за перешкоджання журналістській діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!