ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Бахмуті загинув оператор і військовослужбовець Олексій Ольховик

14.03.2023, 10:25
Фото – фейсбук-сторінка Олексія Ольховика
Фото – фейсбук-сторінка Олексія Ольховика

13 березня в місті Бахмут (Донецька область) загинув оператор та військовий Олексій Ольховик. Про це повідомила у фейсбуку його колега, журналістка Анастасія Жук.

“Ми знімали з тобою усе: починаючи з індексу борщу, спецрепортажів із Чорнобиля, закінчуючи позиціями українських військових (тоді ще в районі ООС) на Світлодарській дузі, Красногорівці, Мар’їнці, Авдіївці etc. Ти був класний друг, з яким можна було поділитися радістю і понити на вухо. А ще багато-багато жартувати і сміятись”, – написала журналістка.

Олексій Ольховик. Фото із соцмереж

У коментарі ІМІ Анастасія розповіла, що вперше вони поїхали разом знімати на фронт у 2020 році, коли працювали на Суспільному.

З початком повномасштабного вторгнення Олексій Ольховик долучився до 241 бригади тероборони міста Києва, але згодом його відправили на фронт на Донеччину. 

У вересні 2022 року Олексій Ольховик дістав мінно-вибухове поранення і близько місяця лікувався. 

За час лікування, згадала Анастасія Жук, вони встигли разом поїхати до звільненого Херсона, щоб зняти сюжет, адже, за словами журналістки, Олексій Ольховик сумував за операторською роботою.

Після одужання він знову повернувся на фронт – до міста Бахмут.

Журналістка додала, що Олексій загинув унаслідок російського обстрілу з ручного протитанкового гранатомета.

У нього залишилися дружина та донька Єва, якій ще немає року.

Як повідомляє Суспільне, Олексій був оператором їхньої студії. Інформацію про загибель виданню підтвердила також його дружина.

За даними ІМІ, Олексій Ольховик став 49-м медійником, що загинув в Україні внаслідок російської збройної агресії. З них вісім – під час виконання журналістської діяльності, 41 загинув як учасник бойових дій або став жертвою російських обстрілів не під час виконання журналістських обов'язків.

Liked the article?
Help us be even more cool!