ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Арцизьку роздержавлення ЗМІ призвело до конфлікту і звільнень у комунальній газеті

29.01.2016, 12:54

Відповідальний секретар комунальної газети “Арцизькі вісті” (м.Арцизьк, Одещина) Надія Сердюк заявила, що місцева влада втручається в процес роздержавлення газети і звільняє співробітників, які з нею не згодні. Про це Сердюк, яка отримала повідомлення про звільнення з роботи з березня поточного року, заявила 27 січня на прес-конференції, повідомляє ІА “Контекст-Причорномор'я”.

Як розповіла Сердюк, 6 січня, згідно з законом України про роздержавлення ЗМІ, було проведено збори колективу газети, щоб вибрати представника від колективу для спілкування зі співзасновниками видання. У ході зборів цим представником була обрана Надія Сердюк. Проте головний редактор газети Алла Думбрава не була згодна з цим рішенням, і в результаті представників було обрано двоє.

Наступного дня, розповіла Сердюк, в редакцію приїхали голова Арцизької райдержадміністрації Сергій Парпуланський та голова районної ради Юрій Карабаджак, які також висловили невдоволення рішенням колективу і наполягали, що представником газети повинна бути головний редактор.

Як пише видання, в розмові з Сердюк представники влади вказали їй, що неправильно вибирати від імені колективу рядового співробітника для спілкування з засновниками.

Надалі, за словами Сердюк, були звільнені двоє з чотирьох фактично працюючих співробітників газети, а вона сама буде звільнена з 6 березня. “Зараз, до 6 березня, я ще працюю. Але в мене забрали фотоапарат, заблокували електронну редакційну пошту, забрали ключі від будівлі редакції”, - заявила Надія Сердюк.

Наразі Сердюк разом з колишніми працівниками редакції та представниками громадськості підготували звернення до депутата Одеської обласної ради від Арцизького району, голови Одеської облдержадміністрації, народних депутатів, Президента України.

Надія Сердюк повідомила також про намір звернутися до суду з позовом про порушення прав журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!