ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Тимчасові правила на дрони не обмежують журналістську діяльність – Омелян

19.06.2018, 16:51
Фото - voxukraine.org

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що тимчасові Правила Державної авіаційної служби щодо використання безпілотних літальних апаратів, які набрали чинності 1 червня 2018 року, не обмежують журналістську діяльність. Про це він сказав 19 червня під час круглого столу міністерства та Державіаслужби, повідомляє “Детектор медіа”.

На початку обговорення питання щодо порядку використання повітряного простору безпілотними літальними апаратами голова Державної авіаційної служби України Олександр Більчук зауважив, що безпілотники необхідно інтегрувати в уже існуючу систему використання повітряного простору.

“Ми повинні інформувати інших користувачів повітряного простору, що в даний момент в даному місці знаходиться повітряне судно… На сьогоднішній день ми вже маємо серію катастроф, коли повітряна служба має зіткнення з безпілотними літальними системами”, – сказав він.

Присутній на круглому столі юрист, засновник юридичної компанія “Міллер” Масі Найєм акцентував на правах журналістів, які використовують дрони у своїй роботі, в тому числі для розслідувань.

“Є велике прохання, щоб під час розробки цих правил враховувались інтереси журналістів. СБУ дуже протистоїть цьому. І ці правила будуть вашими руками зманіпульовані для того, щоб заважати журналістській діяльності”, - сказав він.

Міністр Омелян відповів, що тимчасові правила Державіаслужби “не обмежують журналістську діяльність”.

“Зйомки приватного житла чиновників дозволяються, підтримуються і всіляко заохочуються. Я сподіваюся на те, що після сьогоднішнього засідання у нас буде чітке спільне роз’яснення, що немає жодних обмежень для журналістської діяльності. Все залишається в тому ж правовому полі, як і було”, - сказав міністр.

Також Омелян додав, що всі правила, які будуть впроваджені в подальшому, проходитимуть попереднє обговорення.

“До кінця червня ми чекаємо пропозицій від усіх (присутніх на круглому столі – ДМ). Після цього Державіслужба опрацьовує всі пропозиції, зводить в єдину таблицю, і ми до середини липня знову зустрічаємося”, – додав він.

Нагадаємо, з 1 червня 2018 року вступили в силу нові правила Державної авіаційної служби з використання безпілотників, згідно з якими не можна підніматися вище 50 метрів, літати над дорогами, скупченнями людей, держустановами, приватними садибами.

15 червня “1+1 медіа” заявила, що нові Правила ускладнюю роботу редакцій, які використовують безпілотники для зйомок. Медіагрупа вважає, що їх необхідно корегувати.

Інститут масової інформації також повідомив, що на практиці новий Порядок “значною мірою унеможливлює використання дронів у журналістській діяльності”.

Liked the article?
Help us be even more cool!