ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter визнав участь російських тролів у кампанії за Brexit

09.02.2018, 10:35

Компанія Twitter виявила 49 акаунтів, пов'язаних із російським “Агентством інтернет-досліджень”, яке також називають “фабрикою тролів”. З цих профілів були опубліковані 942 твіти про Brexit, які згодом були поширені іншими користувачами 461 раз та отримали 637 схвальних реакцій. Про це компанія повідомила 8 лютого у відповідь на запит комітету з цифрових технологій, культури, ЗМІ та спорту Палати громад британського парламенту, повідомляє DW.

На зустрічі з британськими законодавцями у Вашингтоні Нік Піклс, що відповідає за стратегію розвитку компанії Twitter у Британії, наголосив, що ці числа відповідають 0,005% від загальної кількості акаунтів, які публікували інформацію на тему референдуму в Британії, а також – 0, 02% від загальної кількості твітів про плебісцит.

“Це дуже низький рівень участі. Ми знайшли мало ознак зв'язку з джерелами в Росії”, – зазначили в Twitter.

Водночас глава відділу відносин з громадськістю Youtube Джуніпер Даунс повідомила, що компанія не виявила ознак російського втручання в референдум про вихід Великої Британії з ЄС.

Нагадаємо, у жовтні парламентський комітет з питань цифрових технологій, медіа та спорту Великої Британії надіслав лист засновнику Facebook Марку Цукербергу із запитом щодо можливого втручання Росії в референдум щодо Brexit.

Liked the article?
Help us be even more cool!