ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter опублікував мільйони твітів для підтвердження втручання Росії

18.10.2018, 10:47
Фото - REUTERS / Dado Ruvic / Illustration

Twitter опублікував близько 10 мільйонів твітів, які, за його словами, потенційно є продуктом підтримуваних Росією та Іраном операцій. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Таким чином, пише видання, соцмережа проливає нове світло на масштаб і характер кампаній з дезінформації, проведених цими країнами.

У середу Twitter повідомив, що ідентифікував 3841 обліковий запис, пов'язаний з “фабрикою тролів” у Санкт-Петербурзі. Спецпрокурор США Роберт Мюллер пред’явив організації звинувачення за спроби втрутитися в президентські вибори 2016 року.

Крім того, Twitter виявив ще 770 облікових записів, які ведуть до Ірану.

“Ми робимо ці дані доступними для того, щоб заохотити відкриті дослідження цієї поведінки дослідниками та вченими в усьому світі”, - йдеться в заяві Twitter.

Загалом виявлені акаунти опублікували понад 10 мільйонами твітів і 2 мільйони зображень і відео.

Twitter уже інформував про існування твітів, які, на його думку, є продуктом зарубіжних кампаній з дезінформації. Проте, як наголошує агентство, оприлюднення мільйонів твітів 17 жовтня дозволить дослідникам дізнатися більше про спроби дезінформації Росії і Ірану у Twitter з 2016 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!