ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Twitter на прохання уряду Індії видалив пости з критикою щодо боротьби з COVID-19

26.04.2021, 10:24
Фото – /techcrunch.com
Фото – /techcrunch.com

Соціальна мережа Twitter видалила понад 50 твітів на прохання уряду Індії, у яких критикували способи влади впоратися з пандемією. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Verge та індійський новинний сайт MediaNama.

Повідомляється, що уряд Індії направив у Twitter надзвичайний наказ про цензурування 52 твітів. Серед цензурованих акаунтів - член парламенту Індії, два режисери, актор і міністр штату Західна Бенгалія.

Представник соцмережі заявив у електронному листі до The Verge, що компанія може блокувати певні твіти, які люди не зможуть переглядати в Індії, якщо дописи порушують місцеве законодавство. У Twitter попередили власників акаунтів перед блокуванням дописів та пояснили, що ці дії - відповідь на законний запит уряду Індії.

Законодавство Індії обмежує публікацію матеріалів, які уряд вважає наклепницькими або які можуть спонукати до насильства. Згідно з повідомленням бази даних Lumen, яка представила запит уряду, одним із твітів, який піддали цензурі в Індії (але який все ще відображається за межами країни), був допис міністра штату Західна Бенгалія Молоя Гатака, який звинуватив прем'єр-міністра Нарендру Моді у заниженні серйозності пандемії коронавірусу.

Видання зазначає, що Індія перебуває у розпалі другої хвилі пандемії COVID-19, через яку вентилятори, ліки та кисень стали дефіцитними. За даними ресурсного центру коронавірусу Джонса Хопкінса, Індія повідомила про 346 786 нових випадків коронавірусу та 2624 смерті в п'ятницю. Повністю щеплені менш як 1,5 відсотка населення країни.

За даними Worldometer, лідерами за кількістю підтверджених випадків COVID-19 залишаються США (32 789 653), Індія (16 960 172) та Бразилія (14 308 215).

Liked the article?
Help us be even more cool!