ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Туркменістан заборонив слово "коронавірус"

31.03.2020, 14:04
Фото – Igor SASIN / AFP / rsf.org
Фото – Igor SASIN / AFP / rsf.org

Уряд Туркменістану заборонив державним ЗМІ використовувати слово "коронавірус". Про це 31 березня на своєму сайті повідомила міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів".

"Державним засобам масової інформації більше не дозволяють вживати це слово, і його навіть вилучили з інформаційних брошур про охорону здоров’я, що розповсюджуються в школах, лікарнях та на робочих місцях", – повідомляє організація з посиланням на дані заблокованого в країні незалежного сайту "Хроніки Туркменістану".

За даними місцевих журналістів, поліція може заарештувати людей, які носять захисні маски або говорять про коронавірус на вулиці.

"Туркменська влада виправдала свою репутацію, застосувавши цей екстремальний метод для викорінення всієї інформації про коронавірус. Це заперечення інформації не тільки наражає на небезпеку громадян, але й підсилює авторитаризм, запроваджений Президентом Гурбангули Бердимухаммедовим. Ми закликаємо міжнародну спільноту відреагувати та взяти на себе завдання притягти його до відповідальності за систематичні порушення прав людини", – сказала керівниця бюро Східної Європи та Центральної Азії RSF Жанна Кавельє.

Туркменістан, який посідає останнє місце у Світовому індексі свободи преси RSF за 2019 рік, є однією з найзакритіших країн світу. Уряд країни контролює всі вітчизняні засоби масової інформації та переслідує тих, хто передає інформацію медіа, які працюють у вигнанні.

Liked the article?
Help us be even more cool!