ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Турецький суд звільнив німецьку журналістку, обвинувачену в пропаганді тероризму

19.12.2017, 11:00
Фото - DW/DPA

Німецька журналістка та перекладачка Мешале Толу, яка перебувала в турецькій в'язниці протягом останніх семи місяців, 18 грудня була звільнена з-під варти судом у Стамбулі. Утім, водночас суд заборонив Толу залишати територію Туреччини. Про це повідомляє DW з посиланням на dpa.

У Міністерстві закордонних справ Німеччини вже відреагували на звільнення журналістки. “Її звільнили з попереднього ув'язнення. Вона на волі, і це чудово”, - зазначила 18 грудня речниця МЗС ФРН Марія Адебар.

Також звільнення Толу привітала канцлерка ФРН Анґела Меркель, проте зауважила, що ці новини “не є повністю добрими, оскільки їй (Толу - ред.) не дозволено залишати країну і тому що судовий процес проти неї все ще продовжується”.

Нагадаємо, 33-річна німкеня турецького походження Мешале Толу, яка працювала на прокурдське інформагентство лівого спрямування Etha, була заарештована правоохоронцями Туреччини 30 квітня цього року. Турецька влада обвинувачує її у пропаганді тероризму та участі в терористичній організації. У разі визнання Мешале Толу винною в злочинах, у яких її обвинувачують, їй загрожує до 20 років ув'язнення. Розслідування щодо Толу та ще 17-ти громадян Туреччини, яким закидають аналогічні обвинувачення, продовжується.

Liked the article?
Help us be even more cool!