ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Турецький суд засудив до 27 років опозиційного журналіста

24.12.2020, 10:00
Фото – DW
Фото – DW

Суд у Стамбулі засудив до 27 років ув'язнення колишнього головного редактора турецької газети Cumhuriyet Джана Дюндара, визнавши винним у нібито сприянні терористичній групі та шпигунстві, повідомляє DW з посиланням на AFP.

Його засудили до 18 років та дев'яти місяців ув'язнення за шпигунство та ще на вісім років і дев'ять місяців за “допомогу терористичній групі”, яку нібито очолює мусульманський проповідник Фетхуллах Гюлен, який живе у США.

Сам Дюндар із 2016 року проживає в Німеччині.

Нагадаємо, у 2015 році Джана Дюндара та ще одного його колегу засудили до п'яти  років в'язниці нібито за розголошення державної таємниці. У травні 2015 року він опублікував репортаж, у якому йшлося, що турецькі спецслужби постачали зброю повстанцям у Сирії. Він провів у камері попереднього ув'язнення три місяці, проте був звільнений з-під варти.

Під час слухання його справи Дюндар пережив замах на своє життя: його намагалися застрелити. Згодом Дюндар емігрував до Німеччини, де живе разом із дружиною. Турецька влада вимагає від уряду ФРН його екстрадиції.

Туреччину регулярно звинувачують у підриві свободи преси через арешти журналістів та закриття ЗМІ, що критично ставляться до чинної влади, яку впродовж багатьох років очолює Реджеп Таїп Ердоган.

Liked the article?
Help us be even more cool!